Oppimisvaikeudet ja oppimistyylit Part I / Barbara Prashnig: Eläköön erilaisuus

11 Feb

OppiSoppi-blogiini  kirjoitin yleiskatsauksen Barbara Prashnigin opuksesta Eläköön erilaisuus – oppimisen vallankumous käytännössä. Paremman elämisen, oppimisen ja työskentelyn opas, joka on yhtenä vaihtoehtona arvontapalkinnoista 14.2. suoritettavassa arvonnassa.

Prashnig on  Uudessa Seelannissa asuva opettaja ja kouluttaja, joka on mm. tutkinut oppimistyylejä, älykkyyden eri lajeja ja nopeutettua oppimista. Hänen uraauurtava kirjansa pohjautuu lukuisiin tutkimustuloksiin, mutta Prashnig yhdistelee suuntauksia ja luo laajempia kokonaisuuksia. Kirja antaa hyvän katsauksen oppimistyylimalleihin, antaa vinkkejä, kuinka voi muuttaa omia ajattelutapojaan ja luoda parempia opiskelutottumuksia, vinkkaa opettajille, miten lisätä oppilaiden motivaatiota ja kehittää taitoja, houkuttelee pohtimaan omaa oppimistyyliä ja mahdollisia toimintapinttymiä. Kirjassa puhutaan aikaisempien oppimiskokemusten vaikuttamisesta oppimiseen myöhemmin ja kumotaan oppimiseen liittyviä yleisiä harhaluuloja.

Läpi kirjan Prashnig ottaa esimerkkejä vasenta ja oikeaa aivopuoliskoa käyttävien oppijoiden tiedonkäsittelytyylien eroista esitellessään analyyttistä ja holistista ajatusmallia, mikä leimaa kaikkea elämää oppimistavoista kaupassakäyntiin.

Hyödyllinen kirja ei vain eri oppimistyyleistä kiinnostuneille opiskelijoille, vaan myös työelämässä oleville, opettajille ja kouluttajille sekä lasten vanhemmille. Prashnig painottaa, että oman oppimistyylin tiedostamisen lisäksi on tärkeää ymmärtää perheenjäsentensä ja työkavereidensa tapa oppia, työskennellä ja hahmottaa maailmaa.

Lue lisää OppiSoppi-blogistani!

Kiitos kommentistasi! Sähköpostiosoite ei tule julkisesti näkyville eikä sitä jaeta ulkopuolisille.