About Enkkua

12.8.2008 aloitin tämän sivuston sanoin “Enkkua opiskelemaan!”. Allaolevaa tekstiä olen vuosien saatossa muutamaan kertaan muokannut, mutta aina se on tuossa etusivulla roikkunut “Sticky”-postauksena.

Nyt (14.1.2012) kun vihdoin löysin järkevän uuden teeman, mitä tässä blogissa voin käyttää, siirrän tämän “tervetulotekstin” yläpalkkiin, että uusimmat postaukset pääsevät paremmin esille, ja myös vieraskirja/toiveboksi on yläpalkkiin lisätty. Sivuston muokkaus ja linkkien päivitys on pahasti kesken, mutta pikkuhiljaa teen muutoksia aina kun ennätän.

Tässä alla on kuitenkin nyt sitä tietoa tästä sivusta, muista kieliin, kulttuureihin, oppimiseen ja opettamiseen liittyvistä blogeistani ja yhteystiedoistani; täältä taas löytyy hieman tietoa minusta ja Enkun synnystä.

Enkkua opiskelemaan!

Nykypäivänä englannin kieli on vahvasti läsnä kaikessa arkielämässä muropakettien kyljestä ja mainoslehtisistä elokuviin ja kaupunkinimistöön, kuten yritysten ja ravintoloiden nimiin. Erityisen vahva asema englannilla on mediassa: sitä kuulee telkkarissa, erimaalaiset yhtyeet käyttävät sitä laulujensa sanoituksissa, internet on pullollaan englannin kieltä.

Englantia voi opiskella lukemattomilla eri tavoilla. Yksi tapa on hyödyntää ilmaista opiskelumateriaalia – juuri noita laulujen sanoja, nettipelejä, uutisia – ja opetella muutama uusi sana aina samalla, kun käy vilkaisemassa sähköpostinsa koneella tai roikkuu Facebookissa. Miksi ei tietokoneella työskentelyn lomassa voisi välillä käydä pelaamassa vaikka jotain lapsille suunnattua englanninkielistä sanastopeliä? Opiskeluhan saa olla hauskaa!

Netissä voi itseopiskella niin sanastoa ja tekstinymmärrystä kuin kuuntelua, viestintätaitoa ja kielioppiakin hyvin erityylisten harjoitusten avulla. Nettiopiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta, et tarvitse paikalle muuta kuin itsesi, koneen (tai puhelimen tai vastaavan) ja nettiyhteyden, hetken aikaa sekä positiivisen mielen.

Toivottavasti saat sivuiltani joitain vinkkejä omaan englannin opiskeluusi, potkua eteenpäin tai vaikka vain pari herkullista välipalaa silloin tällöin purtavaksi, jotteivat taidot ruostu käyttämättöminä. Klikkaa yläpalkista haluamaasi otsikkoa ja valitse sieltä sopivinta opiskeluharjoitusta tai valitse linkit suoraan sivupalkin sivukartasta. Voit myös hakea hakusanalla tai etsiä tunnistepilvestä (tag cloud). Selaa myös etusivun postauksia, koska kaikkia noista linkeistä ei löydy muualta.

Olisi mukava, jos jätät vierailustasi pienen kommentin :) Voit seurata uusimpia postauksia esim. sähköpostilla, Blogilistan tai Bloglovinin kautta (ks. sivupalkki), tai liittymällä Bloggerin lukijaksi. Twitteristä näet suoraan kaikkien blogieni päivitykset ja muutakin. Ekstraa on myös Facebookin sivuilla ;) Laitan tänne etusivulle uusia kielenoppimis-, kielioppi-, sanasto- ja harjoituslinkkejä, kun niihin netissä törmään. Näitä kokoan myös englanninkieliseen blogiini Learninglish. Otan mielelläni myös vastaan hyviä linkkivinkkejä! Yhteyden minuun saat kommentoimalla tekstejä tai sähköpostitse niinkin originellista osoitteesta kuin enkkua[at]hotmail.com :)

Sivuston olen muokannut lähinnä vanhan sivustoni englanninopiskeluun.pbwiki.com pohjalta. Jos haluat kurkata sinne tai sivustolleni abikurssi.pbwiki.com, pyydä minulta salasana! Osa tämänkin Enkkusivuston sellaisista sivuista, joilla on paljon omaa materiaaliani, on salasanasuojattuja, mutta salasanan saat minulta pyytämällä. Lisäksi sinulle sattaa olla hyötyä vanhoista alkeisenglannin ja matkailuenglannin avoimista kurssiblogeistani.

OppiSoppi-blogiakin yritän päivittää aina silloin tällöin kieleen, opiskeluun ja opettamiseen liittyvillä teemoilla blogaten samalla myös sivublogeihini OppiJippO, KielenOppi, KielinMielin ja KieliKoru – käy tutustumassa!  Näiden blogien teemat kokoan vielä linkeiksi blogiin OpinPino. Nyt keväällä näissä blogeissani alkaa Vieraskynäpalsta ja erilaisia arvontojakin järjestän blogeissani suunnilleen kuukausittain, joten kannattaa olla kuulolla!

Advertisements

One Response to “About Enkkua”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uusi blogipohja « Enkkua - January 15, 2012

    […] About Enkkua […]

Kiitos kommentistasi! Sähköpostiosoite ei tule julkisesti näkyville eikä sitä jaeta ulkopuolisille.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: