Enkkua opiskelemaan!

12 Aug
Päivitetty 30.12.2011

Nykypäivänä englannin kieli on vahvasti läsnä kaikessa arkielämässä muropakettien kyljestä ja mainoslehtisistä elokuviin ja kaupunkinimistöön, kuten yritysten ja ravintoloiden nimiin. Erityisen vahva asema englannilla on mediassa: sitä kuulee telkkarissa, erimaalaiset yhtyeet käyttävät sitä laulujensa sanoituksissa, internet on pullollaan englannin kieltä.

Englantia voi opiskella lukemattomilla eri tavoilla. Yksi tapa on hyödyntää ilmaista opiskelumateriaalia – juuri noita laulujen sanoja, nettipelejä, uutisia – ja opetella muutama uusi sana aina samalla, kun käy vilkaisemassa sähköpostinsa koneella tai roikkuu Facebookissa. Miksi ei tietokoneella työskentelyn lomassa voisi välillä käydä pelaamassa vaikka jotain lapsille suunnattua englanninkielistä sanastopeliä? Opiskeluhan saa olla hauskaa!

Netissä voi itseopiskella niin sanastoa ja tekstinymmärrystä kuin kuuntelua, viestintätaitoa ja kielioppiakin hyvin erityylisten harjoitusten avulla. Nettiopiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta, et tarvitse paikalle muuta kuin itsesi, koneen (tai puhelimen tai vastaavan) ja nettiyhteyden, hetken aikaa sekä positiivisen mielen.

Toivottavasti saat sivuiltani joitain vinkkejä omaan englannin opiskeluusi, potkua eteenpäin tai vaikka vain pari herkullista välipalaa silloin tällöin purtavaksi, jotteivat taidot ruostu käyttämättöminä. Klikkaa yläpalkista haluamaasi otsikkoa ja valitse sieltä sopivinta opiskeluharjoitusta tai valitse linkit suoraan sivupalkin sivukartasta. Voit myös hakea hakusanalla tai etsiä tunnistepilvestä (tag cloud). Selaa myös allaolevia postauksia, koska kaikkia noiden postausten linkeistä ei löydy muualta.

Olisi mukava, jos jätät vierailustasi nimimerkin tai kommentin :) Voit seurata uusimpia postauksia esim. sähköpostilla, Blogilistan tai Bloglovinin kautta (ks. sivupalkki). Twitteristä näet suoraan kaikkien blogieni päivitykset ja muutakin. Ekstraa on myös Facebookin sivuilla ;) Laitan tänne etusivulle uusia kielenoppimis-, kielioppi-, sanasto- ja harjoituslinkkejä, kun niihin netissä törmään. Näitä kokoan myös englanninkieliseen blogiini Learninglish. Otan mielelläni myös vastaan hyviä linkkivinkkejä! Yhteyden minuun saat kommentoimalla tekstejä tai sähköpostitse niinkin originellista osoitteesta kuin enkkua[at]hotmail.com :)

Sivuston olen muokannut lähinnä vanhan sivustoni englanninopiskeluun.pbwiki.com pohjalta. Jos haluat kurkata sinne tai sivustolleni abikurssi.pbwiki.com, pyydä minulta salasana! Osa tämänkin Enkkusivuston sellaisista sivuista, joilla on paljon omaa materiaaliani, on salasanasuojattuja, mutta salasanan saat minulta pyytämällä. Lisäksi sinulle sattaa olla hyötyä vanhoista alkeisenglannin ja matkailuenglannin avoimista kurssiblogeistani.

OppiSoppi-blogiakin yritän päivittää aina silloin tällöin kieleen, opiskeluun ja opettamiseen liittyvillä teemoilla blogaten samalla myös sivublogeihini OppiJippO, KielenOppi, KielinMielin ja KieliKoru – käy tutustumassa!  Näiden blogien teemat kokoan vielä linkeiksi blogiin OpinPino. Haaveissani on myös päivittää linkkejä täällä sekä lisäillä tänne ainakin kielioppitekstejä lisää, mutta katsotaan, miten rajallista aika tulee olemaan..

16 Responses to “Enkkua opiskelemaan!”

  1. Carrizo December 19, 2008 at 9:10 am #

    Hei.

    Ideasi on hyvä ja huomaan, että olet tehnyt paljon asian eteen.

    Nettiä käytän siten hyväksi silloin tällöin, että luen eri lehtien nettilehtiä. Niistä saa toisenlaisen näkökulman asioihin, kuin mitä maassamme tarjotaan. Sen lisäksi paljon sellaista, josta Suomessa ei puhuta sanaakaan.

    Itse en englantia osaa kunnolla. Kielioppi on mitä on, mutta ei se haittaa minua. Tärkeintä on kertoa muille mitä meillä Suomessa on ja tehdä tätä pientä maatamme tunnetuksi.

    Terveisin Carrizo.

  2. milaja December 19, 2008 at 7:57 pm #

    Kiitos Carrizo!

    Nettilehdet ovatkin oikein oiva tapa opiskella kieltä – hyödyn ja tiedon lisäksi sieltä varmasti tarttuu aina mukaan muutama uusi sana.. ja miksei myös kielioppirakenteitakin ;)

    Mukavaa joulunodotusta sinulle ja teehän tunnetuksi myös suomalaista joulua!

  3. Nukapai February 27, 2009 at 8:37 pm #

    Kiitos linkista :)

    Haluaisin suositella kahta hienoa kirjaa:

    – Eats, shoots and leaves – Lynne Truss
    – Watching The English – Kate Fox

    Englantiin saapuessa olisin ollut erittain kiitollinen tuosta jalkimmaisesta heti ensimmaisella viikolla – ja tuo ensimmainen on sellainen hauskan kutkuttava kieliopista valittaville.

    • milaja February 27, 2009 at 10:10 pm #

      Kiitos hyvistä vinkeistä! Pitääpä tutustua kirjoihin ja toivottavasti niistä olisi muillekin hyötyä!

  4. Kazza September 22, 2009 at 7:35 am #

    Hei! Kiitos kommentistasi. :) Meni vähän aikaa ennenkuin tajusin mistä blogissasi on kyse, mutta se on todella hyvin koottu ja hyvä ajatus! Ja klikkasin tuota Martha Stewartin Halloween askartelu-linkkiä ja nyt sain oikein mehevän ajatuksen järjestää lähestyvät syntymäpäiväni Halloweenina, jotta voin pyytää ihmisiä tulemaan naamiaisasuissa ;)

    • milaja September 22, 2009 at 9:53 pm #

      Kiitti :) Alunperin tää “blogi” oli tarkoitettu ihan vaan linkkikokoelmaksi/sivustoksi ja blogitekstejä kirjoittelin muualle, mutta sitten ajattelin, että miksi ei hyödyntäisi tässäkin myös blogiominaisuuksia eli kirjoittelisi joitain postauksiakin tänne silloin tällöin.. Kun vaan aikaa olisi enemmän, niin muokkailisin tätä lisää ja lisäilisin kaikkia linkkejä..

      Hyvää Halloweensynttäriä!

  5. Rebecca September 30, 2009 at 6:59 am #

    Milli! I have been trying to get in contact with you! I don’t have your email. How are you? It was so good to hear from you. Hope to hear from you again soon! Email me!

    MWAH

    • milaja September 30, 2009 at 9:43 pm #

      Hi Rebecca!! Guess what, I was going to email you a long ago (well not so long, just in July ;) but never did it.. never had time or some other excuses.. sorry about that! But I’ll get in contact with you soon and wish to have updates from your life as well :D

      Oh and your pictures on your blog are just beautiful!

  6. jere February 22, 2010 at 4:50 pm #

    hieno on

  7. Pike February 24, 2010 at 9:25 pm #

    Onpas todella kattava sivusto! Oletko kieltenopettaja vai muuten kiinnostunut näistä jutuista? Yritin löytää sinusta jotain tietoja, mutta enpä onnistunut, onko sinulla joku toinen oma nettisivusto? Itse englannin opettajana täytyy kyllä sanoa, että upeat linkit olet kerännyt ja luonut!

    • milaja February 24, 2010 at 11:46 pm #

      Hei ja kiitos kommentista :) Muokattavaa tässä sivustossa kyllä olisi, ja linkkejä pitäisi päivittää, kun vaan joskus ehtisi. Ja muutkin blogini ovat jääneet nyt hieman kesken, mutta pyrin niitäkin pikkuhiljaa päivittämään. (Asioita olisi vaikka kuinka paljon mielessä, mistä voisi kirjoitella..) Täällä hieman esittelyä näistä muista blogeista: http://oppisoppi.wordpress.com/missa

      Olen siis valmistunut kieltenopettajaksi, ja opiskeluaikoinani aloin koota linkkejä koneelle, mutta kun linkit aina tuppasivat vanhenemaan ja printtiversioista on oppilaiden ja opiskelijoiden hieman hankala nettiosoitteita kirjoittaa osoitepalkkiin, päätin ruveta kokoamaan linkkejä nettiin, missä niitä on helpompi päivittää, lisätä, muokata jne. Ensin kokosin niitä salasanasuojatulle sivustolle, mutta sitten ajattelin laittaa ne “yleiseen jakoon”.

  8. H November 30, 2011 at 10:13 pm #

    Moi! Saako salasanaa noihin vanhoihin sivustoihin? Vaikuttaa just siltä mitä tarvitsen!

    • milaja November 30, 2011 at 10:21 pm #

      Paina noilta sivuilta “request password” vai mitä siellä nyt lukikaan niin voin hyväksyä sut listalle :) Päivitellyt en ikävä kyllä niitä ole viime aikoina lainkaan, eikä näköpiirissä ole sellaista hetkeä milloin tuohon työhön voisi ryhtyä :/ Mutta jospa siellä jotain löytyisi..

  9. Jouko P. January 9, 2012 at 9:55 am #

    Hei,

    Voisitko käsitellä dyslexiaa liittyen kielen opiskeluun?
    Onko siitä tehty tutkimuksia?
    Mitkä tavat opiskella on havaittu tehokkaaksi?

    Netistä ei tosiaan löydy infoa suomen kielellä aiheeseen liittyen.

    • milaja January 9, 2012 at 1:03 pm #

      Kiitos ehdotuksesta. Pitääkin laittaa listalle, on hyvä aihe!

      Näin äkkiseltään en osaa sanoa tutkimuksista, mutta varmasti jotain on tehty. Kuten kellekään muullekaan, myös lukihäiriöiselle ei voi suositella tiettyä opiskelutapaa tai oppimistyyliä, vaan kaikki oppivat omalla tavallaan. Esim. sivulta http://www.hus.fi/default.asp?path=1;46;14828;14829;7967;13411;13432;13439 löytyy nopea katsaus:

      “Erilaisia ihmisiä, erilaisia oppimistapoja

      Jokaisen kannattaa löytää itselleen ominainen tapa oppia. Asiantuntijat jakavat erilaisia oppimistapoja käyttävät kolmeen erilaiseen ryhmään, auditiivista, visuaalista ja kinesteettistä havaintokanavaa käyttäviin. Auditiivista havaintokanavaa käyttävä henkilö oppii parhaiten äänten perusteella. Kuuleminen on tärkeää, joten oppimista helpottavat rytmi, musiikki tai äänikirjat. Myös keskusteleminen voi auttaa.

      Visuaalinen havaintokanava perustuu nimensä mukaisesti näköön. Oppimisen apuna kannattaa käyttää kuvia ja kaavioita. Myös värit ja alleviivaukset sekä lukeminen auttavat oppimisessa.

      Kinesteettistä havaintokanavaa käyttävän oppimiskeinoja ovat tunteet, tuntoaisti ja liikkeet. Tunnelma vaikuttaa, joten miellyttävä ympäristö edesauttaa tätä havaintokanavaa käyttävän oppimista. Itse tuotetut havaintomateriaalit ja -esitykset auttavat myös oppimista.”

      Luulisin, että juuri rytmi, jutteleminen, värit ja liikkeet auttavat oppimisessa, ja käytännön kautta oppiminen on tietenkin tehokkaampaa.

      Palaan asiaan joko itse tai sitten vieraskynän kautta :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oppimisvaikeudet ja oppimistyylit Part I / Barbara Prashnig: Eläköön erilaisuus + MAHDOLLISUUS VOITTAA « OppiSoppi - February 10, 2012

    […] pyydettiin postausta dysleksiasta ja kielenopiskelusta. Dysleksiaa en itse osaa ruveta käsittelemään sen tarkemmin, mutta ajattelin koota postauksia […]

Kiitos kommentistasi! Sähköpostiosoite ei tule julkisesti näkyville eikä sitä jaeta ulkopuolisille.